Van ideeën naar oplossingen en engagement op de Vliet-Molenbeekfora

Tijdens de stakeholdersfora gingen we in gesprek met een brede en diverse groep ‘stakeholders’: voor dit project zijn dat alle mensen die op een of andere manier betrokken zijn bij de overstromingsproblematiek in hun gemeente zoals inwoners, verenigingen, bedrijven, politici, landbouwers, scholen….

De stakeholdersfora startten telkens met een stevige brok informatie. Volgende items kwamen aan bod: de lokale overstromingskaarten, waterinfo.be, individuele maatregelen en informatie over het traject zelf.

Vervolgens gingen de deelnemers in gesprek met elkaar over wat ze belangrijk vinden als het over het verminderen van overstromingen en de risico’s ervan gaat. Op die manier kwamen ze tot een gedeeld toekomstbeeld.

Op basis van dit toekomstbeeld, ging men aan de slag met het formuleren van ideeën om dit toekomstbeeld concreet te realiseren.

 

 

Er werden verschillende Vliet-Molenbeekfora georganiseerd, op verschillende locaties en data, zodat iedereen de kans kreeg om deel te nemen.

  • 13 mei: Puurs-Sint-Amands, in Zaal De Spil CC Binder (Forum 9, 2870 Puurs-Sint-Amands)
  • 15 mei: Bornem, in zaal 1 van CC Ter Dilft (Sint-Amandsesteenweg 41-43, 2880 Bornem)
  • 28 mei: Merchtem en Asse organiseren samen hun forum in de Raadszaal van het gemeentehuis in Merchtem (Nieuwstraat 1, 1785 Merchtem)
  • 5 juni: Meise, in het Administratief Centrum (Tramlaan 8, 1861 Wolvertem)
  • 13 juni: Londerzeel, in zaal Forever (Sint-Niklaasstraat 36, 1840 Steenhuffel)