Van ideeën naar oplossingen en engagement op de Vliet-Molenbeekfora

Tijdens de stakeholdersfora gaan we in gesprek met een brede en diverse groep ‘stakeholders’: voor dit project zijn dat alle mensen die op een of andere manier betrokken zijn bij de overstromingsproblematiek in hun gemeente zoals inwoners, verenigingen, bedrijven, politici, landbouwers, scholen….

De deelnemers krijgen er in eerste instantie een pak aan informatie over de overstromingsproblematiek zelf, over het project ‘riviercontract’ maar ook over instrumenten die nu al bestaan, vb. de watertoets. Vervolgens gaan ze hierover met elkaar in gesprek. De volgende stap vindt plaats aan dialoogtafels. Daar onderzoeken we interactief welke doorbraken er nodig zijn om SAMEN het risico om overstromingen en de gevolgen ervan te verminderen en ook wat we daar zelf aan kunnen doen.

Sowieso een boeiende en leerrijke avond!

Planning fora

Er worden verschillende Vliet-Molenbeekfora georganiseerd, op verschillende locaties en data, zodat iedereen de kans krijgt om deel te nemen. De fora starten telkens om 19u.

  • 13 mei: Puurs-Sint-Amands, in Zaal De Spil CC Binder (Forum 9, 2870 Puurs-Sint-Amands)
  • 15 mei: Bornem, in zaal 1 van CC Ter Dilft (Sint-Amandsesteenweg 41-43, 2880 Bornem)
  • 28 mei: Merchtem en Asse organiseren samen hun forum in de Raadszaal van het gemeentehuis in Merchtem (Nieuwstraat 1, 1785 Merchtem)
  • 5 juni: Meise, in het Administratief Centrum (Tramlaan 8, 1861 Wolvertem)
  • 13 juni: Londerzeel, in zaal Forever (Sint-Niklaasstraat 36, 1840 Steenhuffel)

Zet de datum van jouw gemeente alvast in je agenda! Meer informatie volgt snel.

Schrijf je nu in via deze link.